Länsförsäkringar Jönköping: ”Ett jämlikt län är en självklarhet för oss”

Magnus Olsson är vd för Länsförsäkringar Jönköping och för dem är jämlikhet en del i sitt arbete med långsiktig hållbarhet. Länsförsäkringar vill dra sitt strå till stacken i det arbetet och därför är de partner till 100-listan.

Varför är ni partner till 100-listan?

– Det känns helt naturligt att vara partner till 100-listan. Vi jobbar med långsiktig hållbarhet och jämlikhet är en del i det. Och därför blir det väldigt naturligt för oss att vara med.

– Som kundägt bolag har vi nästan vartannat hushåll som kund, ägare i Länsförsäkringar och då är det viktigt för oss att länet utvecklas i positiv riktning. Ett positivt län är ett bra län att bo och leva i och det blir bra även för Länsförsäkringar. Kan vi vara en aktiv spelare, ta en aktiv roll i det arbetet så tycker vi att det är positivt. Och att det ska vara ett jämlikt län är ganska självklart för oss och tyvärr är det så att i de nationella mätningarna så ligger inte Jönköpings län så högt i de listorna, utan där har vi ett område att jobba med. Och vi vill dra vårt strå till stacken i det arbetet.

Vad ser ni för nytta med jämställd styrelse?

– För att få in så många perspektiv i styrelsearbetet och för att en styrelse ska kunna fatta de kloka långsiktiga besluten. Då är det viktigt att vi har många olika perspektiv i beslutsunderlaget, vilket en jämställd styrelse kan ge.

Hur jobbar ni med jämställdhet i ert bolag?

– Ett sätt är att vi exempelvis är med som partner till 100-listan. Vi jobbar också med jämställd sponsring till de föreningar som vi är aktiva inom. Internt i bolaget har vi en HR-policy med inkluderade jämställdhetsfrågor. Det kan praktiskt betyda att vi ska ha på oss ”jämställdhetsglasögonen” när vi anställer personal för att få en bra bredd, att vi ska ha en jämställd ledningsgrupp och att vi ska ha en jämställd styrelse.

Om Länsförsäkringar Jönköping

Länsförsäkringar Jönköping grundades 1839 och är ett av 23 självständiga bolag i länsförsäkringsgruppen. De ägs av sina kunder och erbjuder en helhetslösning för privatpersoner, företagare och lantbrukare med alltifrån försäkringsskydd till bankärenden, bolån, fastighetsförmedling och pension. Att vara lokala och närvarande i samhället är viktigt för dem och du hittar deras fullservicekontor i Jönköping, Vetlanda, Tranås, Värnamo och Nässjö. Dessutom kan du prata försäkring med dem på ytterligare 9 kontor från Mariannelund i öst till Smålandsstenar i väst.

Vill ni också bli partner till 100-listan?

Projektet med 100-listan möjliggörs tack vare våra samarbetspartners. Vi är tacksamma för att företag i Jönköpings län vill vara med och stötta denna viktiga fråga!

Kontakt & frågor: Lina Dahlström, projektledare
lina.dahlstrom@handelskammarenjonkoping.se