Formue är ny guldpartner till 100-listan

Vi är mycket glada att kunna presentera Formue som ny guldpartner till 100-listan. ”Det finns ett glastak för kvinnor som ligger kvar inom finansbranschen och vi kommer fortsätta att arbeta aktivt för jämställdhet, hos oss på Formue och för att inspirera och påverka branschen.” Säger Anna Ringström som är Team manager för Formue i Jönköping. 

Varför är ni partner till 100-listan?

– När vi fick upp ögonen för 100-listan tyckte vi att det rimmade bra med vårt arbete på Formue. Det kvinnliga ledarskapet och styrelsearbetet behövs och inte minst i den bransch och den region vi verkar i. När vi såg att Jönköpings län är bland de sämsta på jämställdhet i styrelser i Sverige, så upplevde vi att vi gärna är med och bidrar med vår kompetens samt att även vi kavlar upp ärmarna.

Vad ser ni för nytta med jämställd styrelse?

– Vi behöver tillvarata att alla inte är stöpta i samma form. Det faktum att alla inte kommer ifrån samma bakgrund ger en annan förståelse inom ett företag och speglar samhället i stort och inte minst en verksamhets kunder. För att möta våra kunder på bästa sätt behöver vi avspegla det samhälle vi verkar i. Oavsett hur man definierar sig behövs en blandning, att man ser olika sidor och inkluderar flera aspekter – och det är uppenbart att företag mår bättre och att fler perspektiv ger en mer långsiktig lönsamhet. Det i sin tur ger ringar på vattnet på samhället i stort.

Hur jobbar ni med jämställdhet och mångfald i ert bolag?

– Vi vill gräva där vi står och jobbar därför aktivt med mångfald och likabehandling i vår egen organisation – vi strävar efter en jämn könsfördelning på alla nivåer och i alla roller. Vi ser också att en inkluderande företagskultur är avgörande för att nå verklig skillnad, och därför jobbar vi i en särskild satsning för att lyfta upp samtalet om inkludering under året. Rekrytering och Talent Management är andra områden där vi i koncernen och i vårt svenska bolag arbetar aktivt för att alla ska få lika förutsättningar att växa och utvecklas.

– Vi har även valt att lyfta det kvinnliga entreprenörskapet med vår podcast Kvinnor som äger, som gästas av kvinnor som äger och driver bolag. Under våren släpper vi även vår rapport Scan her wealth, där vi tillsammans med Kantar Sifo Prospera för tredje året i rad har undersökt hur förmögna skandinaviska kvinnor har skapat och förvaltar sin förmögenhet. Det finns ett glastak för kvinnor som ligger kvar inom finansbranschen och vi kommer fortsätta att arbeta aktivt för jämställdhet, hos oss på Formue och för att inspirera och påverka branschen.

Om Formue

Formue är en nordisk pionjär som sedan etableringen år 2000 utmanat finansbranschen med en rådgivning baserad på oberoende och transparens. Bolaget erbjuder en rådgivning som tar ett helhetsgrepp om kunden, den inkluderar investeringsrådgivning, juridisk rådgivning och rådgivning inom skatt, pension och försäkring och accounting. 2008 förvärvades bolaget Burenstam & Partners. Koncernen har över 127 miljarder kronor under rådgivning och förvaltning och cirka 400 medarbetare i Sverige, Norge och Danmark fördelat på 18 lokalkontor i Norge, sex i Sverige och ett i Danmark. I Sverige finns bolagets huvudkontor i Stockholm med lokalkontor i Göteborg, Malmö, Uppsala, Jönköping och Halmstad. Läs mer på formue.se

Vill ni också bli partner till 100-listan?

Projektet med 100-listan möjliggörs tack vare våra samarbetspartners.
Vi är tacksamma för att företag i Jönköpings län vill vara med och stötta denna viktiga fråga!

Kontakt & frågor
Victor Wakerius
victor.wakerius@handelskammarenjonkoping.se